Операционна система при таблети

Андроид таблети са тези устройства, които работят с операционната система на Google - Android. Тя от своя страна представлява отворен код за оптимизиране и промяна в основи от производителите на таблети и се пригажда по удобен начин към хардуерни изисквания. Сред някои от последни версии са Android таблетите - 4.0 и 4.1.

За операционната система Android с iOS е трудно да се каже, но той се персонализира до голяма степен и намира приложения за всякакви джаджи.

Дори към магазинът за таблети с Google Play, има голям набор от приложения за инсталиране. Добре е да се знае тук и че по-евтини модели на Android таблети може да нямат достъп до Google Play, но за сметка на това предлагат в замяна други достъпи до по-евтини приложения. Друга характерна разлика тук е, че като Apple iOS и Android не се съвместява с Flash технология, но е съвместим с Android 4.1. Освен това таблети с операционна система Android поддържат HTML5.

Интерес будят и таблети Windows. Те бяха рядкост до преди известно време, но след появата на Windows 8 нещата са далеч по-различни. Сходни са с компютрите и имат богата съвместимост с широк набор от софтуерни програми, сред които MS Office и Media Player.

Версията Windows 8 операционна система за таблети вече е факт, не само при настолни и мобилни компютри.

Таблети "Surface" предлагат добра пишеща технология, чрез писалка, известна като "palm block". Тя докосва екрана и тогава всички начини за управление се блокират. Работата й се свежда до докосване с пръсти и чрез натискане на бутони, а това улеснява значително работата.

Блекбери таблет е 7-инчов и от типа операционна система наречена - BlackBerry Tablet. Неговата роля е да изпълнява голям обем от задачи наведнъж. Само, чрез завъртане на екрана в хоризонтално положение може да се маневрира измежду многото приложения. Има лесен и интересен интерфейс. Единствен недостатък на тази операционна система при таблетите е, че липсват достатъчно приложения.

На четвърто място е таблет с операционна система iOS. Смята се, че тези таблети са водещи, а за това гарантират и големия тираж създадени и продадени таблети, още при появата им на пазара.

Те дават голяма възможност и лекота при работа с таблета с операционната система; лекота при употреба на iPad, впечатляващ избор от приложения, множество игри и медия и т.н. Като недостатък тук изпъква по-бедният набор от възможности за подмяна на цветове и приложенията. Flash съдържание, може да се окаже дупка в изобразяването на анимация, но дири това не е голям проблем в последно време, защото все повече сайтове се правят с HTML5, съвместим със Safari.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.