Универсална мултимедия за кола


Несъмнено мултимедиите за кола могат да бъдат смятани за модерни и практични съвременни устройства. Задължително новите коли се произвеждат с фабрично радио или друг вид мултимедия с най-различни функции, според модела й съответно.     Разлика правят старите автомобили, в които системата не е нито модерна, нито функционална. Именно това е стимула, който кара потребителите да заместят старата фабрична медия с по-модерен заместител. Избора според различните нужди и потребности на пазара е голям и няма вариант, в който да не си харесаме нещо. Хубавото е, че цените са ниски и достъпни, като по този начин повечето потребители лесно могат да се сдобият с желания уред.
Универсалните мултимедии са най-разпространени и най-бюджетни на пазара. Те са със стандартна форма за двоен и единичен дин по европейски стандарт. Това е основното, по което се различават. Според предпочитания и най вече възможностите за монтаж на таблото на конкретния автомобил потребителя има голям избор. Техническите параметри са другото основно нещо, по което се различават единичния и двоен дин. Има варианти с различна операционна система, операционна памет, процесор, резолюция на екрана и други. Операционните системи са два вида: Windows CE 6.0 и Android. Първия вариант е по-опростен и олекотен. Притежава основните функции за мултимедия като видео, аудио, навигация и камера за задно виждане. Мултимедията с операционна система Android е по-функционална, тя има основните функции на по-лекия вариант, но като бонус и още допълнителни. Някои от тях са по-модерен интерфейс, възможност за връзка с интернет, изтегляне и работа с приложения. Според нуждите и потребностите на клиентите има много и разнообразни модели.
Функционалността е другия фактор, по който се различават видове мултимедия. Потребителя може да избира между GPS навигация, медия с цифрова телевизия, DPS функции, DAB + тунер, както и други. За по-голямата част от автомобилите универсалната медия обикновено трябва да бъде допълнително пригодена. Има специални адапторни рамки с вход за универсална медия, които могат да ни бъдат сложени в сервиза, където се поддържа колата ни.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.