Изхвърляне на домакински уреди

Днес е трудно да си представим живота без домашни уреди - без ползите и удобствата, които получаваме от тяхната употреба. Хладилник, печка, микровълнова печка, пералня, климатик, компютър, телевизор в почти всяка къща.

Има моменти, когато хладилникът работи повече от 30 години. Това оборудването е морално остаряло по-рано, отколкото физически се износва. Обикновено животът на големите домакински уреди, определен не надвишава 10 години. Следователно, с течение на времето всеки от нас трябва да реши как да се отърве от старите уреди.

За да се отървете от излишните стари мебели, уреди и техника, потърсете Чистачи.com.

Каква е употребата на домакински уреди?

По традиция в нашата страна, без да мисли за последствията, изхвърляме старите електроуреди в кошчето или на депа за отпадъци, където в резултат на това ще бъдат погребани. Под въздействието на природни фактори, отпадъците се разлагат, отделяйки вредни вещества в околната среда. Например, важен етап в използването на хладилници и климатици е изпомпването на фреон, вредно вещество, което унищожава озоновия слой.

Увреждането на атмосферата, причинява 1 кг фреон, може да бъде сравнено с 10 тона въглероден диоксид.

Европейските експерти са изчислили, че персоналния компютър, състоящ се от процесорен блок, монитор и стандартни периферни устройства, съдържа средно 3.2 кг силикон, 2.5 кг пластмаса, 5.1 кг желязо, 3.5 кг алуминий , 1.2 кг бронз, 1.4 кг силиций, 0.5 кг цинк, 0.2 кг калай и никел и малко количество ценни метали. Алуминиевият и бронзовият материал са икономически ценни, а олово и живак се съдържат в малки количества и са опасни за екологията и здравето. Поради това е препоръчително да бъдат избрани и пуснати в употреба вторични полезни компоненти от неподходящо оборудване, а вредните - извлечени и изхвърлени.

Тук може да разгледате за различните цени по извозване на отпадъците: http://www.xn--80apb8af1ae.com/цени.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.